Startpagind    |    Certificaten    |    Contacteer ons

 
             

Het Hotel        |       Onze Kamers       |       Restaurant       |       Families       |       Fotogalerij       |       Tenerife

 
     
    Tenerife  
     
 
  Ontdek Tenerife...
  - Introductie
  - Oorsprong & formatie
  - Fauna & Flora
  - Klimaat
  - Water
  - Agricultuur & vissen
  - Musea
  - Traditionele feesten
  - Watersport
  - Golf
  - Gastronomie
  - Vervuiling luchtkwaliteit
 
 
INTRODUCTIE

Tenerife is het grootste en meest bevolkte eiland van de 7 Canarische Eilanden. Het is zelfs het grootste eiland van Spanje met een oppervlakte van 2,034.38 km en 906.854 inwoners. Dit is 43% van de hele populatie op de Canarische Eilanden. Ongeveer 5 miljoen toeristen bezoeken Tenerife ieder jaar, waardoor het de bekendste is van alle Canarische Eilanden.

Tenerife heeft n van de grootste carnavals en daarom gaat de Carnaval van Santa Cruz op de werelderfgoedlijst(World Heritage Site) komen. Tenerife is gemakkelijk bereikbaar door twee luchthavens, Tenerife noord en Tenerife zuid waardoor hier het economisch centrum is van de archipel.


Santa Cruz de Tenerife is de hoofdstad van het eiland en van de autonome gemeenschap van de Canarische Eilanden, samen met Las Palmas de Gran Canaria. In de territoriale indeling van Spanje tussen 1833 en 1927 was Santa Cruz de enige hoofdstad van de Canarische Eilanden maar in 1927 werd er beslist dat de hoofdstad van de Canarische Eilanden verdeeld moest worden dus vandaar de 2 hoofdsteden. Dit is tot op heden nog altijd zo. De hoofdstad Santa Cruz bezit het architecturale symbool van de Canarische Eilanden, het moderne Auditorio de Tenerife.

Het eiland is de thuisbasis van de Universiteit van La Laguna, die werd opgericht in 1792 en is de oudste universiteit van de Canarische Eilanden. San Cristbal de La Laguna (World Heritage Site) is de tweede belangrijkste stad van het eiland en de derde grootste van de archipel. De stad La Laguna was ook de hoofdstad van de Canarische eilanden tot in 1833, wat daarna Santa Cruz geworden is.

Het eiland ligt tussen 28 en 29 N en de 16 en 17 meridiaan. Het ligt ten noorden van de kreeftskeerkring, waarmee het een centrale positie heeft tussen de andere Canarische eilanden. Het eiland is ongeveer 300 km verwijderd van de Afrikaanse kust, en ongeveer 1,000 km van het Iberisch schiereiland. En heeft een kustlijn van 342 km.

Evenals de buureilanden is het een eiland van vulkanische oorsprong. De grootste vulkaan van het eiland is El Teide, die met 3718 meter meteen de hoogste berg van het grondgebied van Spanje is. Deze staat natuurlijk ook op de werelderfgoedlijst(World Heritage Site).

 
 

 

 
 

 
2011 el-duque.com - Costa Adeje, Tenerife, Canarische Eilanden                             Legale Informatie    |    Medewerkers    |   
Touroperators